måndag 20 december 2010

Bucket [bouquet] på pinnekött

Då var det dags för norskt pinnekött på lofoten lamm. Var lite skeptiskt första gången jag blev serverad denna delikatess på grund av vissa språkförbistringar. Det enda jag förstod var att det skulle vara en massa fårfett över några seniga bitar lamm serverat med potatis och rotmos, det lät verkligen spännande men kanske inte något som man dregglar över när man talar om det. Men det var inte riktigt hela historen som jag senare förstod och nu har det blivit en årlig tradition på jul.

 
 
Så nu har pinneköttet lagts i blöt så att det får vattnas ur riktigt rejält innan det ska ångkokas imorgon.

När jag senare gick ner till affären för att handla, ramlade jag förbi grönsaksavdelningen och till min stora förtvivlan hittade jag äpplet nedanför. Superlativen rullade framför ögonen på mig och tankarna flög till den kockläraren som lärde eleverna att bearnaisesås kommer i pulverform och skördas på blå bands gul ängar. Genast känd jag mig som en moraltant men det står jag för!


Och förresten heter det God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar